Logo Beli obroč Slovenije Društvo za pomoč žrtvam kaznivih dejanj.

Za nujno pomoč pokličite policijo na: 113

NOVICE IN DOGODKI

Izdelki delavnic učencev in učenk 5. razredov OŠ Maksa Pečarja

Objavljeno

Beli obroč Slovenije, Društvo za pomoč žrtvam kaznivih dejanj je na Osnovni šoli Maksa Pečarja v Ljubljani v marcu in aprilu 2018 izvedel sklop predavanj in delavnic na temo nasilja oz. nenasilja za učence 5. razredov.

Na predavanjih smo se z učenci pogovarjali o nasilju (kakšne vrste nasilja poznamo, kakšna dejanja spadajo pod posamezno vrsto nasilja), o njihovih izkušnjah nasilja, o čustvih in obvladovanju čustev (predvsem jeze) in kako preprečiti nasilje.

Po izvedenih predavanjih so sledile delavnice, na katerih so učenci in učenke ustvarjali izdelke na temo nasilja oz. nenasilja v obliki likovnih izdelkov, zgodb, pesmi ipd.

Strokovna delavka na sedežu društva, ki je vodila delavnice, in dve od sodelujočih prostovoljk na delavnicah, so izbrale iz vsakega razreda po dva izdelka, ki sta najbolj izstopala. 

Vsem sodelujočim – prostovoljkam, predavateljici, učiteljem, ter seveda učencem – gre zahvala za uspešno izveden projekt in za prispevek k preprečevanju nasilja tako v načinu razmišljanja kot tudi v dejanjih.


Naslednja novica