Logo Beli obroč Slovenije Društvo za pomoč žrtvam kaznivih dejanj.

Za nujno pomoč pokličite policijo na: 113

NOVICE IN DOGODKI

Izdaja knjige '''Zakaj to počne?'' založbe UMCO

Objavljeno

Danes, 20.3.2018, ob 10.30 uri se je strokovna delavka na sedežu društva v Ljubljani udeležila predstavitve knjige v knjigarni Konzorcij ''Zakaj to počne? Kaj se dogaja v glavah jeznih in nadzirajočih moških'' založbe UMco.

Knjigo je pred petnajstimi leti napisal Lundy Bancroft na podlagi dolgoletnih izkušenj dela s povzročitelji nasilja, vendar še vedno velja za eno temeljnih strokovnih in tematsko zaokroženih del na tem področju.

Moderator srečanja, urednik in založnik dr. Samo Rugelj se je pogovarjal z Maticem Muncem - psihologom z dolgoletnimi izkušnjami na področju nasilja ter Gregorjem Lapajne iz Društva za nenasilno komunikacijo, kjer dela s povrzročitelji nasilja, o sami vsebini knjige (mitih o povzročiteljih nasilja, manipulaciji, izgovorih, ki jih podajajo povzročitelji nasilja) kot tudi o stanju dela s povzročitelji kot z žrtvami nasilja v slovenskem prostoru (kje je bilo v zadnjih letih zaznati spremembe na bolje, kje je potrebno še veliko dela ipd.).

Večkrat je bil poudarjen pomen preventive na področju nasilja in kako pomembno je, da knjigo berejo mladi, še posebej dekleta, od 12. leta starosti dalje. Tudi na našem društvu se zavedamo, kako ključna je preventiva, zato tudi vas pozivamo k branju knjige in priporočanju knjige drugim.

Založbi UMco čestitamo ob izidu knjige in jim želimo veliko uspeha ob nadaljnjih izidih knjig, ki se ukvarjajo z večkrat zamolčanimi oziroma odrinjenimi družbenimi tematikami.


Naslednja novica