Logo Beli obroč Slovenije Društvo za pomoč žrtvam kaznivih dejanj.

Za nujno pomoč pokličite policijo na: 113

NOVICE IN DOGODKI

Delavnica Uporabna samoobramba za ženske

Objavljeno

V soboto, 26. marca 2022, je v fitness klubu 4P v Ljubljani potekala brezplačna delavnica UPORABNE SAMOOBRAMBE, ki jo je organiziral inštruktor samoobrambe Tomaž Pivec skupaj z društvom Beli obroč Slovenije. 

Delavnica se je začela s kratko predstavitvijo problematike nasilja nad ženskami in pomembno vlogo društev, kot je npr. Beli obroč Slovenije, pri ozaveščanju družbe o nasilju. Delavnica je bila zasnovana tako, da udeleženke spoznajo čim bolj praktične elemente samoobrambe. V prvem delu so se udeleženke seznanile z najpomembnejšimi zakonitostmi v primeru, ko se pripravlja napad ali že pride do njega. Poudarek je bil na stabilnosti položaja in drži rok ter učenju pravilnih udarcev in garda. Skozi različne vaje so vse udeleženke tudi aktivno sodelovale. Po dobri uri in pol je sledila krajša pavza, kjer so se udeleženke okrepčale z vitaminsko pijačo in beljakovinskimi ploščicami, ki nam jih je prijazno donirala spletna trgovina BodyGain.si. Vitaminsko obogatena voda Vitamin Well je odlična za potešitev žeje. Vsebuje vitamine in minerale ter izvlečke sadja in rastlin. Ni gazirana, sladkana pa je izključno s sadnim sladkorjem. Ponuja alternativo gaziranim pijačam, sadnim sokovom in drugim bolj ali manj sladkim negaziranim pijačam. Vsaka od njih ima edinstveno sestavo, na voljo pa so v devetih različnih okusih. Barebells čokoladice so obogatene z beljakovinami in so primerne za vsakogar, ki želi svojim brbončicam podariti nekaj okusnega brez slabe vesti, saj vsebujejo 20 g beljakovin, so brez dodanega sladkorja in ne vsebujejo palmovega olja
Po okrepčilu je sledil drugi del delavnice. V tem delu so udeleženke spoznale obrambne tehnike za najbolj pogoste vrste napada: prijeme, potiskanje, objemanje, davljenje, na tleh.... Ob prisotnosti inštruktorja so udeleženke prikazano pridno vadile, hkrati pa radovedno postavljale vprašanja, kako reagirati v situacijah, ki so jih same doživele.

Na koncu je sledila krajša analiza dogodka in odgovarjanje na različna vprašanja, ki so bila predvsem praktične narave. Udeleženke so bile hvaležne za izpeljano delavnico, izrazile so tudi željo, da se kaj takega v prihodnosti še ponovi. Inštruktor jim je zagotovil, da se bo predvidoma v mesecu maju zvrstilo še nekaj delavnic, ki bodo tematsko oz. vsebinsko poglobljene ter bodo namenjene obrambi pred udarci, obrambi pred prijemi in obrambi pred davljenjem.

Projekt sofinancira Ministrstvo za zdravje MZ.


Naslednja novica