telefon: +386 (0)1 430 54 90
GSM: +386 (0)40 772 276
Psihosocialno svetovanje in pomoč
telefon: +386 (0)40 772 276

Tudi z rekreacijo lahko pomagamo


Tudi z rekreacijo lahko pomagamo


Vabljeni, 17. februarja na 1. dobrodelni prihod s Pristanom. Gre za akcijo "Tudi z rekreacijo lahko pomagamo". 

Zberemo se med 8. in 9. uro zjutraj pred restavracijo Pristan v Viru pri Domžalah. Prijavnina je 10 EUR ali več. Izkupiček gre v dobrodelne namene. Pomoč ogroženim družinam iz Domžal in okolice pri premagovanju socialnih stisk (nakup živil, oblačil, gospodinjskih aparatov, kurjave, šolskih potrebščin, plačilo položnic)

OPSI POTI

Pot se začne na parkirišču restavracije Pristan, nato nasvodi čez Podrečje do Postovke. Tam se bomo zatekli v varno zavetje gozda na Postavki in se na plano spet pojavili na drugi strani pri podhodu pod avtocesto.Nato se bomo podali čez Gorjušo in se pri gradu Krumperk obrnili desno v gozd. Čez gozd bomo naredili precejšen ovinek, nekje na tem delu nas bo čakalo okrepčilo, da bomo zmogli do Tabora nad Ihanom. Od tu nas bo do cilja ločila le še dobra tretjina poti.

Čez Križentavro nas bo pot nazadnje pripeljala na cilj pri Vaških boysih, kjer se bomo v ogrevanem šotoru predvidoma ob živi glasbi po naporni poti okrepčali z golažem ali zelenjavno enolončnico.Pot ni zahtevna, dolga je cca 10 km, vzpetine in grički nanesejo približno 300 metrov višinske razlike. Povprečno natrenirani bodo za pot potrebovali največ 2 uri, ostali približno 3 ure. Obetama si prijeten dan, po katerem' bomo zvečer rekli: "Končno sem naredil/a nekaj zdravega za svoje telo, nekaj dobrega za pomoči potrebne, pa še lušno je bilo."