telefon: +386 (0)1 430 54 90
GSM: +386 (0)40 772 276
Psihosocialno svetovanje in pomoč
telefon: +386 (0)40 772 276

Na obisku pri Piki Nogavički


Na obisku pri Piki Nogavički Na obisku pri Piki Nogavički Na obisku pri Piki Nogavički


Beli obroč Slovenije je letošnje leto prvič sodeloval na Pikinem festivalu v Velenju. Že 23. festival se je odvijal med 16. in 22. septembrom na različnih lokacijah ob prekrasnem Velenjskem jezeru, pa tudi v centru mesta.
 
V bližini Bele dvorane smo imeli postavljeno svojo stojnico, ob njej pa se je ustavilo veliko mimoidočih, radovednih staršev in razposajenih otrok. Na stojnici smo predstavili naše delo, žrtvam kaznivih dejanj pa ste lahko pomagali z nakupom uspešnice Naše deklice z vžigalicami,

ki jo je pred leti napisala predsednica društva Vlasta Nussdorfer. Obiskovalcem so bile na voljo tudi majice "Ne nasilju".

V Pikinem mestu je bilo pestro, srečali smo ogromno razigranih obrazov, pikic na ličkih in čopkov na glavi. Polno je bilo tudi Fickotov in preostalih članov Pikine druščine. Otrokom so bile na voljo številne ustvarjalne delavnice, poskrbljeno pa je bilo tudi za malce starejše.

Obiskali so nas tudi otroci iz Zavoda Veselo srce iz Metlike, katerega namen je praktično usposabljati in dolgoročno pomagati diskriminiranim, revnim in neizobraženim otrokom ter otrokom v stiski. Ga. Nena Dautanac, vodja Zavoda, je obiskovalce na festivalu popeljala v ustvarjalno delavnico risanja, otroci iz Zavoda pa so kot pravi pustolovci neumorno raziskovali dogajanje na festivalu in očarali mnoge mimoidoče, pa tudi razstavljalce. Hvala vsem, ki ste jim še dodatno polepšali izlet – dejali so, da je bil to eden izmed najlepših dni v njihovem življenju.

Mimoidoče smo prek ljubkih srčkov z rožicami – kar 150 jih je izdelala ga. Nena - vljudno poprosili, da lahko pomagajo tudi s poslanim smsem s ključno besedo "beliobroc" na 1919. Prispevali so 1 evro. Akcija poteka še vedno - hvala, ker pomagate tistim, ki v življenju nimajo sreče!

Pa še to: Beli obroč Slovenije se je aktivno pridružil tudi vsakoletni Pikini humanitarni akciji »Majhno dobro delo prekosi velike besede«. Pika je letos zbirala plastične zamaške za Matica iz Šaleške doline, in sicer za nakup invalidskega vozička. Beli obroč Slovenije je v zbirni center oddal veliko škatlo barvitih plastičnih zamaškov.