telefon: +386 (0)1 430 54 90
GSM: +386 (0)40 772 276
Psihosocialno svetovanje in pomoč
telefon: +386 (0)40 772 276

Beli obroč Slovenije obdaruje 100 družin ob velikonočnem času




Sporočilo za javnost, 4. april 2012

Beli obroč Slovenije obdaruje 100 družin ob velikonočnem času

Na naslov Belega obroča Slovenije, ki po svojih najboljših močeh pomaga žrtvam kaznivih dejanj, prihajajo številna pisma pomoči potrebnih. Beli obroč Slovenije žrtvam pomaga vsak dan, tako da nudi pomoč v obliki psihosocialne in pravne pomoči, pa tudi materialno.


Ker v tem kritičnem gospodarskem obdobju težko pridobimo finančna sredstva za pomoč žrtvam, smo se skupaj z Mercatorjem dogovorili, da žrtvam vsaj malce polepšamo praznični čas . Tako smo v sodelovanju z "najboljšim sosedom" pripravili velikonočne pakete; 50 paketov je prispeval Mercator, 50 Beli obroč Slovenije, v katerih ne manjka dobrot, s katerimi so polne mize marsikatere slovenske družine.

Sto pomoči potrebnih posameznikov ali družin bo od Belega obroča Slovenije namesto finančne pomoči po pošti prejelo te pakete. Želimo si, da simbolika velike noči, tudi s pomočjo naše in Mercatorjeve občutljivosti za stiske bližnjega napolni domove žrtev s toplino, razumevanjem, medsebojnim spoštovanjem in zavedanjem, da slehernega človeka nekje čaka vsaj drobna pozornost.

"Prazniki so pogosto za marsikoga pokazatelj blagostanja in sreče, za mnoge pa žal čas, ko se počutijo še bolj osamljene in revne. Da bi letošnjo veliko noč žrtvam nasilja vsaj malo polepšali, smo v sredo četrtega aprila na sto naslovov v Sloveniji poslali velike pakete s hrano," pravi predsednica društva BOS Vlasta Nussdorfer.

Še naprej si bomo prizadevali zbirati donacije, iskali nove poti za rešitev iz krize, izpeljali kakšno prav posebno akcijo, da bi lahko žrtvam pomagali tudi v prihodnje.

Lep pozdrav,

Izvršni odbor BOS in prostovoljke