telefon: +386 (0)1 430 54 90
GSM: +386 (0)40 772 276
Psihosocialno svetovanje in pomoč
telefon: +386 (0)40 772 276

dobrodelna akcija hummel KARMA UNITED
 Karma United - ZDRUŽENI V ŠPORTU SPREMINJAMO SVET

hummel Slovenija se pridružuje globalni humanitarni akciji vrhunske športne danske blagovne znamke hummel, ki zgodbo Karma United – Združeni v športu spreminjamo svet, začenja na Evropskem rokometnem prvenstvu v Srbiji. Več kot 50 igralcev iz vse Evrope, ki na prvenstvu nosijo po oranžni barvi prepoznaven model športnih copat Karma Rebel, zbira Karma točke. Za vsak gol, ki ga bodo ti igralci vpisali, se bo na njihov račun vknjižilo 1000 karma točk, blagovna znamka hummel pa bo podarila paket športne opreme v dobrodelne namene. Ambasadorji hummel Slovenija na Evropskem prvenstvu – kapetan Uroš Zorman, Dragan Gajič, Jure Dobelšek, David Miklavčič in Gorazd Škof, so izbrali Beli obroč Slovenije, društvo za pomoč žrtvam kaznivih dejanj.

 
Karma točke bosta za Slovenijo zbirala Dragan Gajič in David Miklavčič, ki sta v prvih dveh krogih proti Norveški in Hrvaški zbrala 16000 točk. Z vsakim golom bo število paketov, ki jih bo hummel Slovenija predal društvu za pomoč žrtvam kaznivih dejanj, večje. 
 
"Veseli smo, da nas je hummel Slovenijia povabil k sodelovanju, saj bodo donirani paketi športne opreme in oblačil pomembno pripevali k zagotavljanju bolj kakovostnega in srečnega življenja posameznikov in družin, ki jim vsakodnevno pomagamo," je izpostavila predsednica društva Vlasta Nussdorfer. "Čeprav je rokomet ekipna igra, kjer število zadetkov posameznika ne pomeni nič, če ekipa izgubi, se veselimo vsakega dobrodelnega Karma gola,« je povedal Dragan Gajič, slovenski legionar, ki sicer nastopa v dresu francoskega Montpellierja.
 
Dobrodelnost in družbena odgovornost sta jedro delovanja blagovne znamke hummel, ki verjame v moč športa in preseganje vsakršnih miselnih, političnih ali verskih ovir. S sponzoriranjem nogometnih reprezentanc v Tibetu in Sierra Leone v Afriki ter ženske nogometne reprezentance v Afganistanu se zgodba Karma United v letu 2012 širi tudi na evropska tla, na Evropsko rokometno prvenstvo v Srbiji ter hkrati tudi v Slovenijo. 
 
 
Akcijo smo na Belem obroču Slovenije pozdravili. Veselimo se obljubljenih paketov športne opreme. Poskrbeli bomo, da jih bodo dobile žrtve nasilja. Dogodek bomo na naši spletni strani še predstavili. Hvala tudi g. Mitji Gavriloskemu, ki nas je z akcijo v imenu rokometne reprezentance Slovenije seznanil. Posebna zahvala ambasadorjem - kapetanu Urošu Zormanu, Draganu Gajiču, Juretu Dobelšku, Davidu Miklavčiču in Gorazdu Škofu, ki so nas izbrali, vso srečo pri zbiranju točk pa Draganu Gajiču in Draganu Miklavčiču.