telefon: +386 (0)1 430 54 90
GSM: +386 (0)40 772 276
Psihosocialno svetovanje in pomoč
telefon: +386 (0)40 772 276

Dobrodelna akcija "Čestitka 2010"
Trenutno poteka v okviru Belega obroča Slovenije največja dobrodelna akcija v Sloveniji, saj smo v sredini decembra okoli 600.000 slovenskim gospodinjstvom poslali darilne CD-je, na katerih so pesmi skupine Tangels. CD je darilo in vse prejemnike prosimo, da ga tudi, če jim morda ni všeč, ali menijo, da ne morejo plačati 5 € in bi ga zato radi vrnili, obdržijo. Je torej darilo, lahko ga poklonijo komurkoli. Položnica je NEOBVEZNI sestavni del in jo plača le tisti, ki ima denar, da ga lahko nameni žrtvam nasilja.
Belemu obroču lahko donirate na humanitarni številki 090 933 091 (klic je 1,25 €)


Samo v letu 2010 smo tako iz naslova »Čestitka 2010« in drugih donacij razdeli že za 70.000 EUR, bodisi v gotovini oziroma z nakupom bonov Mercator. Pomagali smo več sto družinam, v katerih se je dogajalo ali se še dogaja nasilje, prizadeti so odrasli in otroci in z njim zaznamovani za celo življenje. Mnogim smo prav s to finančno pomočjo pomagali prebroditi marsikateri hud trenutek. Obdaritve so bili neizmerno veseli, večkrat smo pomagali tudi s plačilom položnic, v letošnjem letu pa s pomočjo Mercatorja štipendiramo tudi 20 žrtev nasilja v družini. Štipendije bodo prejemali od enega do petih let, odvisno od študija.

Torej, hvala vsem, ki ste ali še boste donirali 5 €, pri čemer velja pripomniti, da so bile sprva težave s kodo, ki naj bi jo bilo potrebno vpisati v UPN obrazec. Ta koda je CHAR. Ko smo obrazec testirali, so nam sporočili, da je brezhiben, kasneje pa so se začele pojavljati težave.

Teh ne bi smelo biti, a vendar, če kdo od vas želi kodo, je ta kot rečeno .....

Tudi provizije ste oproščeni, vsaj tak je bil dogovor z vsemi bankami in Pošto. Če imate kakršnekoli težave, nam pišite na info@beliobroc.si . Ne bi želeli, da bi poleg 5 € plačevali še karkoli.

Nekateri so nas obvestili, da bi bilo bolje, da v položnice ne bi bil vpisan znesek 5 €, saj bi lahko darovali več, lahko pa tudi manj. Tudi to je seveda možno. Lahko se odločite za darovanje pod 5 €, lahko pa tudi za več. Denar lahko namenite tudi povsem konkretnim žrtvam, pišite nam, denar bomo nakazali žrtvi, ki se vam bo kasneje zahvalila, seveda le z imenom, vendar povsem osebno, ker moramo ohranjati tajnost žrtev.

Kmalu bomo našo spletno stran prenovili in bo še lepša in popolnejša, saj se je med tem zgodilo marsikaj.