telefon: +386 (0)1 430 54 90
GSM: +386 (0)40 772 276
Psihosocialno svetovanje in pomoč
telefon: +386 (0)40 772 276

Žur z razlogom
Monumentalna elektro virtuoza Umek in Carl Cox skupaj v Sloveniji – na najbolj ORTO žuru letošnjega leta

28. avgusta se bo v ORTO dobrodelnem duhu zgodil že 7. Žur z razlogom v parku Tivoli v Ljubljani

Žur z razlogom

Če boste morali izpustiti obisk Ibize, ne skrbite – najboljše kar Ibiza letos premore, prihaja k nam! Zadnjo pravo poletno soboto, 28. avgusta, bo v parku Tivoli že sedmo leto zapored potekal Žur z razlogom, dobrodelna zabava za ORTO generacijo. V ekstazo elektronske glasbe vas bo tudi letos popeljal najuspešnejši slovenski umetnik svetovnega formata Umek, za nepozabno doživetje pa bo skrbel skupaj s posebnim gostom – tla pod nogami vam bo namreč tresel legendarni Carl Cox osebno. Namen tudi letošnjega Žura z razlogom je spodbuditi ORTO generacijo k SMS donatorstvu in razvijati socialni čut med mladimi. Žur z razlogom ima vstopnino z namenom – doniraj 1 € in se prepusti zvočnim in vizualnim vibracijam dveh največjih elektro virtuozov zadnjih nekaj dekad. Zbrana sredstva bo družba Si.mobil podelila Društvu Beli obroč, namenjena pa bodo odprtju nove prijazne sobe v Sloveniji.


Najuspešnejši slovenski ustvarjalec in producent svetovnega formata Umek (www.umek.si), ki osvaja množice s svojim zvokom že skoraj dve desetletji, je že sinonim za Žur z razlogom, 28. avgusta pa se mu bo v parku Tivoli na letošnjem ORTO dogodku pridružila tudi legenda elektronske glasbe Carl Cox. V Tivoliju boste tako lahko del skupnega performansa dveh največjih ustvarjalcev elektronske glasbe svetovnega formata. Pred Žurom z razlogom bo Umek zasedel rezidenco v razvpitem klubu Space na Ibizi, kjer bo skupaj z gostiteljem Carlom Coxom soustvarjal torkove večere. Odmevna kariera Carla Coxa se je pričela že leta 1977, ko je bil star komaj 15 let. Svoj zvok je razvijal skupaj z britansko rave sceno, nezgrešljivo noto pa mu daje tudi uporaba tretje mešalne mize. Več o njem si lahko preberete na www.carlcox.com. Najboljši didžej zadnjih 25 let po mnenju bralcev Mixmag-a, ki živi za glasbo in čigar radijska oddaja ima več kot 4 milijone poslušalcev v 24 državah po svetu, bo skupaj z Umekom poskrbel za najodmevnejši ORTO žur letošnjega poletja. 

Žur z razlogom želi spodbuditi ORTO generacijo k družbeni zavesti in občutljivosti in jim pokazati, da že drobno dejanje, kot je donacija le enega evra, lahko pomaga njihovim vrstnikom v stiski. Da je socialni čut med mladimi v Sloveniji dobro razširjen, pa kažejo tudi podatki, da je do sedaj v več letih Žur z razlogom zabeležil že več kot 90.000 obiskovalcev, ki so skupaj s Si.mobilom v dobrodelne namene prispevali več kot 87.000 evrov.

Si.mobilovi, Mobitelovi in Tušmobilovi uporabniki bodo lahko sredstva donirali med 1.7. in 30.9.2010, in sicer bodo lahko na številko 1919 poslali besedo BELIOBROC in s sporočilom SMS namenili po 1 € v dobrodelne namene. Povratno sporočilo SMS s potrdilom o tej drobni, a zelo pomembni gesti, bo vstopnica za letošnji Žur z razlogom, mogoče pa bo tudi plačilo v višini enega evra na samem prizorišču dogodka. Vsa zbrana sredstva na dogodku ali s sporočili SMS bo ORTO v celoti podaril Društvu Beli obroč.

Lansko leto je Društvo Beli obroč z zbranimi sredstvi odprlo prvo prijazno sobo v slovenski prestolnici, letos pa je na vrsti že druga. Otroci in mladi, ki v kazenskih postopkih nastopajo kot žrtve kaznivih dejanj, zaradi travmatičnih izkušenj težko spregovorijo o dogodkih, ki so jih zaznamovali. Prostori na policijskih postajah in sodiščih ne dajejo zadostnega občutka zaupanja in varnosti, zato se žrtve težko odprejo za izpoved. Ob upoštevanju pravil kazenskega postopka se slikovni in zvočni zapisi pripovedi v prijaznem okolju uporabljajo kot dokazno gradivo, žrtvam pa so prihranjena večkratna neprijetna zaslišanja. 

Utrinki iz lanskoletnega Žura so dostopni na ORTO spletni strani www.orto.si/zurzrazlogom, fotografije in filmček za objavo (“download”) pa na www.orto.si/zurzrazlogom/press

Na dogodek na prostem kot tudi k dobrodelnosti pa so vedno vabljeni vsi mladi po srcu, brez izjeme.

Si.mobil se zahvaljuje Mestni občini Ljubljana, ki podpira tovrstne prireditve, generalnemu partnerju dogodka Nokia in številnim medijskim partnerjem: Europlakat, Pro Plus, Radio 1, Cosmopolitan, Fini oglasi, Najdi.si, Mediabus ter tiskarni Eclipse print.

www.orto.si/zurzrazlogom