telefon: +386 (0)1 430 54 90
GSM: +386 (0)40 772 276
Psihosocialno svetovanje in pomoč
telefon: +386 (0)40 772 276

Kje si oče?
1.okrogla miza na temo “Kje si oče ?”

Dne 1. oktobra 2009 je bila organizirana prva okrogla miza na zgoraj omenjeno temo z namenom, da vzpodbudimo moške, ki imajo družinske težave, da o tem spregovorijo. Na okrogli mizi so sodelovali: gospa Vlasta Nussdorfer, predsednica Belega obroča Slovenije, mag. Ana Vodičar, v.d. direktorice Direktorata za družino, gospod Aleš Marinček, predstavnik Javnega jamstvenega in preživninskega sklada RS, gospod Tomaž Flajs, Gestalt psihoterapevt, ki se ukvarja z moško problematiko, prof. dr. Martina Žmuc Tomori in gospod Franc Antončič, predstavnik očetov.
 Več >>
 


Svoj prispevek je dodala tudi mag. Irma Kirin Zakrajšek, vodja Oddelka za družinsko sodstvo na Okrožnem sodišču v Ljubljani.

Okrogla miza je bila v prijetnem ambientu Art centra Pionirskega doma, povezovala jo je profesorica Zdenka Zupan.

Gospe Viki Potočnik se zahvaljujemo, da nam je omogočila gostovanje v prostoru, ki  je nadvse ustrezal naši temi, saj je v njem razstava otroških risb in grafik.

Kakšnih 30 poslušalcev (50% moških, 50% žensk) je imelo priložnost prisluhniti zgoraj omenjenim udeležencem okrogle mize, ki  so predstavili svoj pogled na temo “Kje si oče?”.

Vabimo vse, ki želite spregovoriti o svojih očetovskih težavah, da nam pošljete svoj prispevek, ki naj bo napisan v obliki samorefleksije in ne v smislu obtoževanja matere vašega otroka, kajti naše reakcije niso enoznačne. Sledila bo analiza prispevkov in njihova predstavitev na novem posvetu.

Vse tiste očete, ki želite sodelovati v “Skupini za moško problematiko”, ki jo bo vodil gospod Tomaž Flajs, priznani Gestalt psihoterapevt, pa vabimo, da navežete stik z njim.

Več: Kolumna na IUS INFO