telefon: +386 (0)1 430 54 90
GSM: +386 (0)40 772 276
Psihosocialno svetovanje in pomoč
telefon: +386 (0)40 772 276

Po Cankarjevi poti za Beli obroč Slovenije
V soboto, 19. maja, Svet knjige organizira 9. tradicionalno Cankarjevo pot, ki bo tokrat korakala s humanitarno noto "Hodim za Beli obroč".


Del zbranih sredstev od pohodnine, ki znaša 10 €, bo namenjen društvu, ki nudi psihosocialno, pravno in finančno pomoč žrtvam kaznivih dejanj - te pa, kot vemo, tovrstno pomoč nujno potrebujejo.

V pohodnino so vključeni topla malica, čaj oz. voda in pesmarica "Radi jih pojemo" - 100 slovenskih narodnih pesmi. Ljudskim in ponarodelim pesmim, ki žal prehitro tonejo v pozabo, so dodani tudi krasni slovenski pregovori.

Dolžina poti je 23 km, kar znaša cca. 5 - 6 ur prijetne hoje skozi gozdove, start pa bo ob 8. uri zjutraj s Cankarjevega vrha na Rožniku v Ljubljani.
Prijavite se v klubskih centrih Sveta knjige in na vseh Eventimovih prodajnih mestih. Vsi, ki se boste prijavili do 30. 4., prejmete tudi spominsko majico!

Če se pohoda iz kakršnih koli razlogov ne boste mogli udeležiti, s svojo dobroto še vedno lahko pomagate! V centrih Sveta knjige je za samo 5 € na voljo pesmarica "Radi jih pojemo" in ves njen prodajni izkupiček gre prav tako Belemu obroču Slovenije. Knjižica je čudovito darilo - prijateljem, sorodnikom, sodelavcem za rojstni dan, obletnice, pa tudi kar tako - štejeta iskren namen in drobna pozornost in že narišemo nekomu, ki ga imamo radi, nasmeh na obraz in radost v srce. Sicer pa - zakaj ne bi z veselo pesmijo obdarili tudi sebe?

Več informacij: http://www.siol.net/sportal/rekreacija/novice/2012/04/poskrbite_za_telo_in_dober_namen.aspx

Prepričana sem, da se vidimo v čim večjem številu - povabite svojo družino,prijatelje, sodelavce, znance,.., zagotovo bomo imeli nadvse prijeten izlet, kateremu bo na cilju sledil tudi kulturni program.

Prisrčen pozdrav,
Vlasta Nussdorfer
predsednica Belega obroča Slovenije