telefon: +386 (0)1 430 54 90
GSM: +386 (0)40 772 276
Psihosocialno svetovanje in pomoč
telefon: +386 (0)40 772 276

Odprtje prijazne sobe za pogovore z otroki, žrtvami kaznivih dejanj na policijski upravi Novo Mesto
Franc Zorc, direktor Policijske uprave Novo mesto in Vlasta Nussdorfer, predsednica Belega obroča Slovenije, sta 23.12.2011 v prostorih Policijske uprave Novo mesto odprla vrata prijazne sobe za razgovore z otroki, žrtvami kaznivih dejanj.


Na Policijski upravi Novo mesto so se letos odločili, da v predprazničnem času otrokom in mladostnikom, žrtvam kaznivih dejanj, vsaj nekoliko olajšajo trenutke, ko spregovorijo o zlorabah in doživetjih, ki jih ne bi smel poznati noben otrok. Direktor Policijske uprave Novo mesto je v nagovoru povedal, da se odprtja prijazne sobe ne bi mogli veseliti, če gospa Vlasta Nussdorfer ne bi prepoznala njihovih iskrenih namenov in s svojimi društvom priskočila na pomoč pri skupnem projektu.

Že dopoldan so v avli PU Novo mesto odprli razstavo ilustracij dveh deklic – Špele in Urške Kajtna, ki sta pod mentorstvom Darje Kovačič iz Osnovne šole Šentjernej ilustrirali knjigo Mateje Petric, vodje posvetovalnice za učence in starše Novo mesto z naslovom Starševstvo je lep, a odgovoren poklic. Njuna mama, akademska slikarka Mojca Lampe Kajtna je s stenskimi poslikavami poskrbela, da je prijazna soba še bolj prijazna. V kulturnem programu je nastopila mlada violončelistka Zala Vidic in pevski zborček glasbene šole Marjana Kozine pod vodstvom Petre Slak.

Zaposleni na PU Novo mesto so v ta namen zbirali igrače. Del igrač so podarili Območnemu združenju Rdečega križa Novo mesto. Direktor je igrače v imenu vseh zaposlenih predal Barbari Ozimek, sekretarki OZRK Novo mesto z željo, da z njimi obdarijo manj priviligirane otroke.


Alenka Drenik, Tiskovna predstavnica Policijske uprave Novo mesto