telefon: +386 (0)1 430 54 90
GSM: +386 (0)40 772 276
Psihosocialno svetovanje in pomoč
telefon: +386 (0)40 772 276

Kampanja Ne-odvisen.si osvojila Brežice


kampanja Ne-odvisen.si osvojila Brežice


Zavod 7, ki s svojo kampanjo Ne-odvisen.si osvaja Slovenijo, je tokrat  'narisal nov dan' tudi v Brežicah. Strokovnjaki, animatorji in humoristi so pripravili pester program, ki je tekom celega dne zajel vse generacije, veseli nas predvsem, da so se dogodka udeležile prav vse šole in vrtci brežiške občine, tako da smo v dopoldanskem času na dveh ločenih lokacijah o (ne)odvisnosti osveščali preko 2.000 otrok!


V Mladinskem centru Brežice je potekala interaktivna predstava v izvedbi znanega animatorja Borisa Kononenka, ki je z lutkami, kitaro in pesmijo začaral in očaral naše najmlajše. Medtem pa so v Prosvetnem domu Brežice učenci od 4.-9. razreda sodelovali v interaktivnih delavnicah, ki sta jih izvedla Miha Kramli, vodja Centra za zdravljenje odvisnosti Nova gorica in Bojan Kodelja, soustanovitelj in direktor Zavoda 7, na odru pa se jima je pridružil tudi policist Slavko Peskar, vodja policijskega okoliša na PP Brežice. Na sproščen in zabaven način so učencem predstavili številne nevarnosti, ki na njih pretijo na vsakem koraku, pogovarjali smo se o odvisnosti od kajenja, drog, interneta, o tem, kako prepoznati znanega in neznanega dilerja, kako ravnati, ko nam le ta ponudi nevarno substanco in kam se obrniti po pomoč. Razprava je tekla tudi o spolnosti, izbiri pravih prijateljev, preživljanju prostega časa ... Imeli smo se naravnost odlično in mladi so s sabo domov v razmislek in opozorilo vzeli še kako obilno popotnico.

Ker pa so tisti, ki v prvi vrsti krojijo usodo svojih otrok, prav starši, je za njih ob 19. uri v McB potekal prav poseben strokovno-humorističen dogodek na temo kakovostnega starševstva, usklajenosti vzgojnega ravnanja in postavljanja meja v vzgoji. Mihi Kramliju sta se pridružili dve veliki dami, višja državna tožilka na Vrhovnem državnem tožilstvu RS in predsednica društva Beli obroč, Vlasta Nussdorfer, ter vsem dobro poznana igralka Nataša Tič Ralijan, ki nas je vnovič nasmejala v vlogi AnaLize, svoje izkušnje pa je z nami delil tudi kriminalist PU Krško, Dušan Ajdišek.

Celodnevnemu programu so preko video zapisa  poseben pečat s svojimi izjavami dodali številni znani Slovenci, kot so Tone Pavček, Peter Poles, Tomi Meglič, Anja Rupel, Miša Molk, na čelu s predsednikom RS dr. Danilom Türkom, častnim pokroviteljem kampanje.

Simona Potočar, vodja programa