telefon: +386 (0)1 430 54 90
GSM: +386 (0)40 772 276
Psihosocialno svetovanje in pomoč
telefon: +386 (0)40 772 276

Naši obrazi, Novo mesto


Naši obrazi - predstavitev knjige Vlaste Nussdorfer Akademska slikarka Anka Hribar Košmerl-razstava slik Naši obrazi Naši obrazi, Novo mesto


Predstavitev knjige, pogovor  in otvoritev razstave NAŠI OBRAZI z

Vlasto Nussdorfer in
Anko Hribar Košmerl


 
Krajevna skupnost Ločna - Mačkovec v  Novem Mestu je 22.oktobra 2009 ob 18.00 uri gostila gospo Vlasto Nussdorfer, predsednico Belega obroča Slovenije in avtorico knjige Naši obrazi ter Anko Hribar Košmerl, akademsko slikarko in avtorico opusa Obrazi. 
 
Uvod v prijeten večer so popestrili živahni malčki vrtca Labod z vzojiteljicama, vse prisotne pa je nagovorila gospa Dragica Nenadič, podpredsednica krajevne skupnosti Ločna - Mačkovec, tudi sicer "spiritus agens" celotnega dogodka  z zelo prijaznim in vzpodbudnim nagovorom.
Gospa Vlasta Nussdorfer je predstavila knjigo Naši obrazi in delovanje Belega obroča Slovenije.
Gospa Anka Hribar Košmerl pa je zbrane nagovorila z mislimi, kako so obrazi dragoceno izhodišče za slikarstvo, z njimi odkriva bogastvo medosebnih odnosov in možnosti dragocenega doživljanja. Obrazi tkejo med osebne nitke, ki povezujejo in razčiščujejo medsebojne cilje, smisle in razčiščujejo nasprotja iz katerih  se plete bodočnost ljudi in njihovih dejanj. V očeh obrazov je neskončen smisel in hrepenenje.
 
Druženje potem je potekalo v zelo prisrčnem, pristnem in sproščenem vzdušju, ob slastnih jabolkih, še slajših doma pečenih dobrotah in kozarčku dobrega vina.
 
Gospa Vlasta Nussdorfer se je v vsako knjigo tudi osebno podpisala.  
 
Čisti izkupiček od prodaje knjige Naši obrazi  je v celoti namenjen društvu Šent.
 
Dijana Stojanovska